Hoge kwaliteit

Onze bouwverven zijn van geweldige kwaliteit en helpen je met uitstekende dekking

Gratis verzending vanaf €75

Bij bestellingen van meer dan 75 euro betaal je bij ons geen bezorgkosten

30 dagen garantie

30 dagen niet tevreden geld terug garantie – bestel veilig via iDeal

Muur schilderen


Ga je zelf een muur of meerdere muren schilderen? Dan wil je natuurlijk dat de muur zo egaal mogelijk wordt. Omdat het schilderen van muren en plafonds een behoorlijke klus is, helpen wij je graag op weg. Zodoende weet je precies wat je moet doen. Van het egaliseren tot ontvetten, voorbehandelen, afplakken en afdekken van vloeren en eventueel meubilair in de ruimte. Lees de tips, ga aan de slag en doe er je voordeel mee. En kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, neem gerust contact op.

De voorbereiding

Voordat je aan de slag kunt met het daadwerkelijke schilderwerk voor binnen, moet je voorbereidingen treffen. Haal alles van de muur die je wilt verven en haal eventuele meubels die in de weg staan, uit de weg. Vervolgens plak je kozijnen en plinten af met afplaktape. Nadat je de vloer hebt bedekt met bijvoorbeeld een gordijn, zeil of kranten, kun je beginnen met het voorbereiden van de muur. Maak de muur goed schoon met een vochtige doek met wat verfreiniger en vul eventuele beschadigingen op.

Vervolgens maak je de muur stofvrij en laat je hem eerst goed drogen. Wil je over een oude laag behang heen verven? Los alle losse stukken vast en bevochtig het behang op een aantal plekken, zodat je de kleurvastheid van het behang kunt testen. Wanneer het behang niet afgeeft, kun je meteen beginnen met verven. Geeft de verf helaas wel af? In dat geval moet je een grondlaag aanbrengen.

Schilderen van de muur

Nu is het tijd voor het schilderen van de muur. Voordat je met een kwast en verf in de weer gaat, lees je de gebruiksaanwijzing van de verf goed door. Daarna maak je de roller met de hand licht vochtig. Let er op dat je niet te veel verf op je roller of kwast neemt. Verdeel de verf goed op de roller, zodat je geen spetters krijgt. Hangt er minder verf aan de roller? Dan kun je tijdens het rollen wat meer kracht zetten.

Verf gestructureerd, dus verf een oppervlak van ongeveer een vierkante meter. Voor het voorkomen van strepen, is het verstandig om verticale en horizontale bewegingen af te wisselen. Om ervoor te zorgen dat twee delen goed overlappen en de overgang na het drogen verdwijnt, ga je steeds een paar keer met de roller over de overgang. Het kan voorkomen dat de verf niet in een keer dekt. Breng dan niet een dikke laag aan, maar breng na 4 tot 6 uur een tweede laag aan op de muren.

Je kunt eventuele verfspetters meteen verwijderen met een natte spons. Als er een verfspetter op glas zit, raden we aan om te wachten tot de verf droog is. Dan kun je de vlek heel makkelijk verwijderen.

Klaar met het verven van de muren?

Ben je klaar met verven van de muren en ben je tevreden met het eindresultaat? Dan kun je de afplaktape weg halen. Doe dit als de verf nog nat is. Wanneer je nog een tweede laag verf wilt aanbrengen, kun je de kwasten en rollers tussen het verven door bewaren door ze in een gesloten plastic zak of wat water te zetten. Gooi de kwasten in alle andere gevallen weg, maar ook lege potten en uitgeharde verfresten mag je weggooien bij het huisvuil. Heb je nog voorstrijkmiddelen of vloeibare resten over? Die mogen bij het klein chemisch afval.

Ga aan de slag!

Na het lezen van bovenstaande ben je helemaal klaar voor het schilderen van de muren in huis met gebruik van muurverf. Heb je toch nog een vraag over het schilderen van muren, of over de juiste verf? Neem gerust contact op voor meer informatie, we voorzien je graag van deskundig advies.